
Dehns Palæ
Dehns Palæ, restaurering efter brand, 2010-2017 - København
Totalrådgivning
PRIS FOR RESTAURERING AF DEHNS PALÆ
Taget i det fredede Dehns Palæ udbrændte 2010. Alle bygningens etager blev stærkt medtaget af slukningsvand og etagedæk styrtede delvis ned.
Palæet er opført 1751-56 med JG Rosenberg som arkitekt til gehejmeråd FL v Dehn og er tvilling til Bernstorffs Palæ, symmetrisk beliggende på den anden side af Amalienborgs hovedakse. Det blev allerede i 1806 opdelt i tre matrikler, og i 1825 blev den nordlige del nyindrettet af arkitekten GF Hetsch. Bygningen havde herefter skiftende ejere, og blev i 1872 delvis ombygget til fabrik for Hornung og Møller, som fremstillede klaverer her, samtidig blev 1. salen udlejet til musikkonservatoriet. Bygningen undergik en gennemgribende restaurering i 1977 og 1985 ved Vilhelm Wohlerts Tegnestue og blev indrettet til hovedsæde for Danmarks Apotekerforening.
Genopbygningen og restaureringen af palæet har været altomfattende og er udført ved benyttelse af materialer i høj kvalitet, historisk korrekte udførelser og modernisering der giver opdaterede anvendelsesmuligheder.
Tag-, etagedæk- og vægkonstruktioner er genopbygget på samme måde som oprindeligt.
1. salen med Hetsch’ interiør var velbevaret og overdådigt udrustet med mahognidøre, paneleringer og stuklofter. Rekonstruktionen af denne etage har haft højeste prioritet. Alt træværk blev demonteret, opspændt i stive rammer og nedkølet så skimmelvækst umuliggøres; samtidig sikredes en kontrolleret udtørring så kastninger kunne undgås.
Palæets øvrige etager har i tidens løb været stærkt ombyggede, og er nu indrettet til moderne kontorlokaler, med al moderne komfort og teknik indbygget - på den historiske bygnings præmisser.
Tidsskriftet Arkitekten skrev i 2017:
HELE VEJEN IGENNEM - Interview med Arkitekten.dk
Bygherre: Danmarks Apotekerforening
Underrådgivere: E. Troelsgård, Gert Carstensen















































